leeg

Het initiatief van het project levenswerkboek is in 2015 ontstaan uit het oorspronkelijke levensboek, een productie van het 'MST mensen in beeld houden' in Tilburg. De eerste uitgave is gezamenlijk uitgevoerd met als titel: ‘Toen, nu en dan? Een levenswerkboek van drie dertigers onder de Roma.
Het levenswerkboekproject gaat om verbindingen te leggen tussen de reizigers, Sinti en Roma en de burgersamenleving op grond van persoonlijke verhalen, ervaringen en kennis.

 

Recht Doen Aan ElkaarStemt tot vrede

‘Recht doen aan elkaar’ is de titel van het Levenswerkboek 7. In dit boek schrijven we artikelen over het recht doen aan personen, gezinnen van reizigers, Sinti en Roma. Verhalen waarin juist het onrecht centraal staat. Rechten die verloren zijn en of niet worden toegekend.

KleinHoudenTeBovenKomenMet andere ogen kijken naar reizigers, Sinti en Roma

Vooral de ondertitel willen we zeer benadrukken, want het afgelopen jaar zijn wij geschrokken van de vernederingen die gezinnen hebben moeten ondergaan.
Een familie, namelijk, bestaande uit meerdere gezinseenheden en met kinderen zijn uit het huis, een afbraakwoning, gezet op 2 september 2020, nota bene in de coronacrisistijd.

Kostwinning kLevenswerkboek over werkgelegenheid

Het doel van dit levenswerkboekje is te stimuleren dat in de komende jaren verder wordt gewerkt aan de verbetering van werkgelegenheid van Sinti en Roma. Speciale aandacht wordt hierbij gevraagd voor de twintigers en dertigers onder hen en hun jonge gezinnen.

Met liefde en respect kLevenswerkboek van een jong Romagezin.

In het tot stand komen van het vierde levenswerkboek van het PWN ‘Met liefde en respect redden we het’ ontpoppen een jonge vader en moeder zich tot de stem van volksgenoten. Zij geven in dit boekje aan waar jonge Romagezinnen mee te kampen hebben.

Werken aan de toekomst kUit het verleden en heden van onze eeuwenoude Sintigeschiedenis. Een levensgeschiedenis van drie dertigers onder de Sintivrouwen.

Dit boekje is het derde levenswerkboek dat in twee jaar door het PWN is uitgegeven. Het eerste heeft als titel ‘Toen, nu en dan?’ – drie dertigers onder de Roma. De tweede uitgave was ‘Het verleden is nog zo dichtbij’ – drie Sintivrouwen en nu de derde ‘Werken aan de toekomst’ – het levenswerkboek van drie dertigers onder de Sintivrouwen.

Het verleden is nog zo dicht bij kEen levenswerkboek van drie Sintivrouwen

Het is 74 jaar geleden, in 1944, dat 245 Sinti naar Auschwitz zijn getransporteerd. Slecht 31 volwassen zijn teruggekeerd. Onder de slachtoffers ‘drie zussen van mama en hun gezinnen’ zo vertellen de drie Sintivrouwen in dit boekje.

KleinHoudenTeBovenKomen kEen levenswerkboek van drie dertigers onder de Roma.

De Romacultuur is een sterke cultuur die intens wordt beleefd. Het is een overlevingscultuur. Er zijn veel verschillen in de beleving ervan. Dit hangt af van de achtergronden: waar heeft men gewoond en door welke landen is men rondgetrokken?