leeg

Levenswerkboek van een jong Romagezin.

Met liefde en respect kIn het tot stand komen van het vierde levenswerkboek van het PWN ‘Met liefde en respect redden we het’ ontpoppen een jonge vader en moeder zich tot de stem van volksgenoten. Zij geven in dit boekje aan waar jonge Romagezinnen mee te kampen hebben.

Ze beseffen zeer goed wie zij zelf zijn en waar zij vandaan komen. Als vader en moeder van een jong gezin delen zij hun eigen dagelijkse wederwaardigheden. Ze zien duidelijk de positie van hun ouders en voorouders in de samenleving. Tegelijk zijn zij zeer intens begaan met de jonge Romagezinnen in binnen en buitenland die het moeilijk hebben en zich op hun weg begeven. Zij maken zich zorgen en zijn verontwaardigd over de misstanden in de hulpverlening en de traagheid van de instanties om Roma aan het werk te helpen. Zij schamen zich voor mensen in de samenleving die de kracht en de liefde van Romamoeders en vaders ondermijnen met harde systemen en weinig vooruitzichten. Ze ontwaren in zich de bekwaamheid om zelf hulpverlener te zijn als ervaringsdeskundigen.

Zij beseffen heel goed dat zij dit niet alleen kunnen dragen en doen een dringend beroep op de samenleving om solidair te zijn.

De rode draad die door de inhoud van dit boekje loopt, is de rode draad van liefde en respect voor hun eeuwenoude cultuur en de mensen die het beleven. Deze kostbare waarden willen zij voor geen geld prijs geven. ‘Wij willen waken over ons kostbaar erfgoed van een veelzijdige en kleurrijke cultuur en willen dit aan onze kinderen doorgeven.’ ‘Als in de hulpverlening voor de Roma de liefde en het respect ontbreekt’ zo zeggen zij, ‘zijn wij Roma ten dode opgeschreven. De geschiedenis toont dit aan.’

Een uitgave van Stichting Media PWN Emmaplein 19 C - 5211 VZ ‘s-Hertogenbosch
2019 - 44 pagina’s - € 5,00 per ex.