leeg

Levenswerkboek over werkgelegenheid

KostwinningHet doel van dit levenswerkboekje is te stimuleren dat in de komende jaren verder wordt gewerkt aan de verbetering van werkgelegenheid van Sinti en Roma. Speciale aandacht wordt hierbij gevraagd voor de twintigers en dertigers onder hen en hun jonge gezinnen.

In elke eerdere uitgave van deze levenswerkboekjes is dit onderwerp aan de orde geweest. Nu is er een extra uitgave aan gewijd. Hoe kwam dit boekje tot stand? Interviews vonden plaats met degene van de leeftijdsgroep die geen werk heeft. De gesprekken werden opgetekend en samen herlezen. Tegelijk met het uitwerken van het verhaal werd gezocht naar een uitweg van de werkloosheid. Samen zetten we een plan op om de weg naar werk in te zetten. In dit deeltje delen we de verhalen met drie langdurige werklozen en een familiegroep met een uitkeringen en schulden. Ervaringen van de eerste stappen naar werk worden beschreven.

Vanwege de gevolgen van de corona- pandemie is er een vertraging ontstaan in de gezamenlijke activiteiten en is er sneller gewerkt om deze uitgave te realiseren. We hopen dat we met deze werkwijze meer mensen bereid vinden om te helpen de werkgelegenheid van jonge Sinti en Roma te verbeteren. Kostwinning is van alle tijden en alle volkeren. Sinti en Roma kennen een lange geschiedenis om al reizend en trekkend de kost te verdienen. In het eerste deel van dit boekje geeft er een indruk van.

Sinti en Roma leven, wonen en werken nu in Nederland, in een democratische staat. En in dit democratisch bestel mag niet geduld worden dat mensen zo achterop raken.

Een uitgave van Stichting Media PWN Emmaplein 19 C - 5211 VZ ‘s-Hertogenbosch
2021 - 44 pagina’s - € 5,00 per ex.