leeg

Er is nog steeds te weinig oog voor het welzijn van deze mensen, zegt Jan van der Zandt in een interview door Astrid van de Hurk van het OWRS (Landelijke ondersteuning Onderwijs aan Woonwagen-, Roma- en Sintikinderen). Met levenswerkboekjes waarin zij vertellen over hun leven en geschiedenis probeert hij gemeentes, instanties en scholen meer te vertellen over hoe deze gemeenschappen in elkaar zitten. En dat is nog altijd nodig.

Interview met pastor Jan van der Zandt msc in de Zelfkrant, jaargang 13, nr.11, november 2010: 'Ze komen hier de kruimeltjes halen'

pdfZe komen hier de kruimeltjes halen

 

'We kunnen de periferie van de Kerk alleen bereiken door er naartoe te gaan', stelt diaken Henri van Leuken, verantwoordelijk voor het woonwagenpastoraat in Zuidoost-Brabant, in 'Naar de randen van de Kerk' in het Katholiek Nieuwsblad van 26 februari 2016.

Op 10 februari 2016 overleed pastor Henk Leemans, emeritus-pastor van de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes te Mariahout (N.-Br.). Naast parochiepastor was hij jarenlang betrokken bij het wel en wee van de Sintigemeenschappen in de omgeving van Mariahout.

Frans de Smit p.w. uit Groningen schreef in het kwartaalblad van de Walfriedparochie een artikel over de CCIT-bijeenkomst in Esztergom (H) en het pastoraat van de nabijheid voor Roma en Sinti in de Hongaarse sloppenwijken.