leeg

Interview met pastor Jan van der Zandt msc in de Zelfkrant, jaargang 13, nr.11, november 2010: 'Ze komen hier de kruimeltjes halen'

pdfZe komen hier de kruimeltjes halen

 

'We kunnen de periferie van de Kerk alleen bereiken door er naartoe te gaan', stelt diaken Henri van Leuken, verantwoordelijk voor het woonwagenpastoraat in Zuidoost-Brabant, in 'Naar de randen van de Kerk' in het Katholiek Nieuwsblad van 26 februari 2016.

Op 10 februari 2016 overleed pastor Henk Leemans, emeritus-pastor van de parochie Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes te Mariahout (N.-Br.). Naast parochiepastor was hij jarenlang betrokken bij het wel en wee van de Sintigemeenschappen in de omgeving van Mariahout.

Frans de Smit p.w. uit Groningen schreef in het kwartaalblad van de Walfriedparochie een artikel over de CCIT-bijeenkomst in Esztergom (H) en het pastoraat van de nabijheid voor Roma en Sinti in de Hongaarse sloppenwijken.

Het blad De Roerom besteedt in de uitgave van juni 2016 (nr. 10, pag. 5) aandacht aan de bevolkingsgroepen woonwagenbewoners, Sinti en Roma in het artikel Samen op pad van Nel Beex-Roos.