leeg

Weten dat je aan een taak begint, die zwaar gaat drukken. Maar ook weten dat je daarmee Christus zelf binnenhaalt in het hart van uw leefgemeenschap of parochie maakt veel goed. Als bewogen mensen uit het Pastoraat Woonwagenbewoners, komen we u graag uitdagen. 

Wij willen u graag helpen ervaren hoe je mensen in de maalstroom van het leven naar de overkant kunt helpen. Leren van de mensen die daadwerkelijk van het onderweg zijn hun levenstaak maakten.

De overlevering van Christoffel maakt de boodschap van de Heilige Schrift heel concreet. Onze doelgroep, woonwagenbewoners, Sinti en Roma, hebben ons laten voelen hoe we allemaal reizigers zijn in ons leven. En dat we er alleen komen, aan die overkant, als we ook dit samen doen.

Het PWN wil graag, op uw uitnodiging, naar uw leefgemeenschap en uw parochie toe komen om uit deze christelijke overlevering te putten en daarvan gezamenlijk te getuigen. Tijdens het bezoek brengen we in principe de onderstaande punten ter sprake.

  1. Bijbelteksten die de spirituele achtergrond van de missie dragen.
  2. Ervaringsverhalen van uzelf en die van het PWN over de missionaire behoeften in uw omgeving.
  3. Opleving. Hoe deze missie van Christoffel inspiratie geeft aan uw pastoraat.

2021ChristoffelTwee of drie is genoeg zegt de bijbel. Maar een groep is nog mooier natuurlijk. De ontmoeting duurt maximaal twee uur. Er zijn geen kosten aan ons bezoek verbonden. Bent u de eerste die ons uitnodigt in uw leefgemeenschap of parochie, dan verrassen we u graag met een 22 cm hoog devotiebeeldje van St. Christoffel als een blijvende herinnering en inspiratie.

Wij hopen op uw interesse en verblijven met de hartelijke groet,
Jan van der Zandt m.s.c.
Landelijk pastor
Den Bosch, 21 juni 2021

Meer lezen over de missie van ‘Christoffel de helper en bondgenoot’?
pdfOp zoek naar 24 helpers in de St.-Christoffelkring
pdfNieuwsbrief 42, Pasen 2021